Regija     | 15.01.2020. 18:23 |

Hrvatski veleposlanik: Hrvatska vidi Crnu Goru kao sljedeću članicu EU

FENA Agencije

 

PODGORICA, 15. siječnja (FENA) - Crna Gora je najviše napredovala među kandidatima za članstvo u EU te je Zagreb vidi kao prvu sljedeću članicu Unije, kazao je u srijedu u Podgorici hrvatski veleposlanik u toj zemlji Veselko Grubišić predstavljajući prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. 

Hrvatska će se boriti za svoje susjede i njihovu što skoriju perspektivu članstva u EU, istaknuo je Grubišić predstavljajući crnogorskim dužnosnicima prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, javlja Hina.

„Nastavit ćemo pomagati svih šest država regije na putu ka EU. Nastavit ćemo se boriti za susjedstvo", kazao je hrvatski veleposlanik te pozvao crnogorske čelnike da udvostruče napore u provođenju reformi.

"Crna Gora je lider u pristupnom procesu i mora postati prva sljedeća članica EU. Ni mi, ni vi nemamo pravo na drugačiji ishod“, kazao je Grubišić.

Crnogorski premijer Duško Marković kazao je da je Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju obveza koje stoje pred njom na putu u punopravno članstvo u EU. Po njegovim riječima, Crna Gora pregovara po najstrožim kriterijima koje je EU ikada imala u sklopu politike proširenja i u takvim uvjetima, s relativno mladom administracijom, predvodnica je procesa europske integracije.

Šef Delegacije Europske unije u Crnoj Gori Aivo Orav rekao je da je proširenje EU proces koji se nastavlja, iako je bilo određenih poteškoća tijekom proteklih nekoliko mjeseci.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo