Kultura     | 16.01.2020. 11:52 |

Dunović podržava rad 'Kuće dobrih tonova'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović danas je u posjetu primio generalnog menadžera "Kuće dobrih tonova" Ismara Porića, multietničkog muzičkog projekta pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana, s kojim je razgovarao o rezultatima tog projekta.

"Kuća dobrih tonova" je projekt koji omogućava djeci uzrasta od 2 do 17 godina da iskuse ljepotu muzike, ali i shvate važnost suživota i pomirenja, saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.

Članovi tog projekta će 24. marta u Pozorištu mladih u Sarajevu održati koncert na kojem će prezentovati svoj rad. Potpredsjednik Dunović obećao je da će kao i prethodnih godina podržati realizaciju tog koncerta, kao i rad "Kuće dobrih tonova".

- Ovim i sličnim projektima izgrađujemo od djece nove ljude koji će gajiti suživot i ljubav prema svakome. To je vrlo važan dio procesa pomirenja u Srebrenici, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini - ocijenio je potpredsjednik Dunović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'