Sport     | 16.01.2020. 14:39 |

Premijer Ganić primio najbolje paraolimpijske streljaše

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. januara (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je danas u svom uredu najbolju bh. paraolimpijsku streljašicu Zerinu Skomorac, perspektivnu Sajjru Poljo i njihovog trenera iz Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom SKOSI Zenica Mirsada Ređića.

Prijemu su prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Zerina Skomorac je prošle godine ostvarila sjajne rezultate na Grand Prixu u Novom Sadu i Svjetskom kupu u Osijeku, a potom je na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za invalidna lica u Sidneju osigurala nastup na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020.

Prije Tokija, sredinom godine će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Laškom. Skomorac je za postignute rezultate u 2019. proglašena najboljom sportistkinjom u kategoriji paraolimpijski sportovi, saopćeno je iz Zeničko-dobojskog kantona.

Sajjra Poljo je također imala zapažene nastupe na domaćim takmičenjima. Sa klubom "SKOSI" Zenica osvojila je državno prvenstvo, Federalnu premijer ligu i Kup Bosne i Hercegovine, dok je individualno osvojila 2. mjesto u Ligi FBiH i zlatnu medalju na Kupu BiH. Sportski savez invalida FBiH proglasio je Sajjru Poljo najperspektivnijom mladom sportistkinjom u BiH.

Trener Mirsad Ređić zahvalio je Vladi i premijeru Mirzi Ganiću na kontinuiranoj podršci klubu i uspješnim takmičarkama, rekavši kako nakon odličnih rezultata napokon očekuje i podršku države BiH. U "SKOSI" Zenica se nadaju podršci za kupovinu opreme i rekvizita, prije svega savremenih meta, kao i pomoć u rekonstrukciji zastarjele gradske streljane u Zenici, koja je u nadležnosti lokalnog nivoa.

Premijer Ganić je rekao da su budžetska sredstva nedovoljna te da se pri tome vodi računa da težište bude na pojedincima i klubovima koji ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Naveo je da je u toku izrada programa utroška sredstava po ministarstvima, nakon čega će biti otvoreni javni pozivi za programe i konkretne projekte.

- Posebno mi je drago što ostvarujete ovako dobre rezultate. Učinit ćemo sve da pomognemo da rezultati budu još bolji i da nas činite ponosnima zbog osvojenih medalja - kazao je Ganić.

Predstavnici kluba "SKOSI" Zenica uručili su priznanje za izuzetan doprinos i pomoć u razvoju sporta osoba sa invaliditetom grada Zenice premijeru Ganiću te ministrima Šabanović i Kozlić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom