Kultura     | 16.01.2020. 18:23 |

PSBiH - Radmanović razgovarao sa delegacijom naučnika iz Rusije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom naučnika iz Ruske Federacije koji borave u BiH u povodu otvaranja izložbe pod nazivom 'Put do pobjede: istorijski izvori svjedoče'.

Radi se o izložbi koja će večeras, u okviru obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom, biti otvorena u Galeriji 'Novi hram' u Sarajevu. Tokom susreta bilo je riječi o sadržaju izložbene postavke, kao i o daljoj saradnji između BiH i Ruske Federacije na planu nauke i kulture.

Delegaciju ruskih naučnika predvodili su potpredsjednik Ruske akademije nauka i član Predsjedništva Ruskog istorijskog društva Nikolaj Makarov i član Predsjedništva Ruskog istorijskog društva i izvršni direktor Fonda 'Istorija domovine' Konstantin Mogilevskij.

- Susretu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Radmanovića i delegacije ruskih naučnika prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH - saopćeno je iz Radmanovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo