Bosna i Hercegovina     | 17.01.2020. 10:41 |

Apostolska nuncijatura: Medalja "Krugu 99" uručena kao znak sjećanja na sastanak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. siječnja (FENA) - Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini pojašnjava da Brončana medalja u povodu III. godine pontifikata pape Franje, uručena Adilu Kulenoviću, predsjedniku Udruženja intelektualca "Krug 99", ne može biti interpretirana kao vatikanska nagrada ili odlikovanje, ili priznanje nego je samo znak sjećanja na sastanak koji je imao za temu "Dijalog i pomirenje kao put mira", kao širenje i promocija Poruke pape Franje za 53. Svjetski dan mira, priopćeno je danas iz Apostolske nuncijature u BiH

Medalja je, kako se navodi, uručena na kraju ovog sastanka (12. siječnja 2020.) predsjedniku Udruge, Adilu Kulenoviću, za cijelu Udrugu, ne za njega osobno.

-U stvari, to je jednostavna gesta koju čini apostolski nuncij čak i kada, na primjer, posjeti župu, neku zajednicu ili udrugu, kao "suvenir" pohoda. Ništa više - navodi diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u BiH te izražava žaljenje zbog svake manipulacije i iskorištavanja geste koja ima za cilj izgradnju mira, pomirenja i oproštenja.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH (VIDEO)

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH 

Šabić: Rukovodstvo BHRT-a po nalogu politika želi stati u kraj FTV-u

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!