Stranačke aktivnosti     | 17.01.2020. 17:09 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Biščević-Tokić: Forto i u slučaju zagađenja pokazao svoju nesposobnost i kukavičluk

Izjave premijera Edina Forte, u kojima minimizira problem zagađenja u Sarajevu i bježi od odgovornosti za njegovo rješavanje, pokazuju da je prvi čovjek Kantona kukavica i neznalica.

Građani su opravdano dočekali sa nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu. Podsjetit ću da je Forto, još dok je bio zastupnik u Skupštini, tokom proteklih godina, kada je i bilo manje zagađenje bio među prvima koji su Vladi KS upućivali najžešće kritike, a sada kada treba da preuzme odgovornost ponaša se kao najobičnija kukavica, te pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH. On bi dakle da bude premijer samo kada se treba slikati.

U decembru 2018. godine, odmah nakon općih izbora dao je nedvosmislenu izjavu da će – citiram – «riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu». Više od godinu dana je na vlasti, a zbog njegovog ignorantskog odnosa problem se u tom periodu samo pogoršao.

Podsjećam javnost i da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dostavila dokumente, koji svjedoče o tome da je Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša, dok je bio direktor firme Nexe. Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema zagađenja, sve dok je na čelu lice poput Forte koje je zbog profita bilo spremno da žrtvuje zdravlje građana.

 

 

  PRESS SLUŽBA

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo