Bosna i Hercegovina     | 19.01.2020. 14:46 |

Nuncij Pezzuto predvodio Ekumensko bogoslužje Riječi u sarajevskoj katedrali

FENA Agencije

SARAJEVO, 19. siječnja (FENA) - Ekumensko bogoslužje Riječi, koje je predvodio apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto zajedno s dopredsjednikom Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomom Vukšićem, održano je u subotu, 18. siječnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Slavlje Božje Riječi počelo je liturgijskom popijevkom "Ti, Kriste, Kralju vjekova", a napominjući kako ovim slavljem počinje tjedan molitve za jedinstvo svih kršćana, nuncij Pezzuto kazao je kako je molitva osjećaj za odgovornost te da se svatko od kršćana treba osjećati odgovornim za zajedništvo i jedinstvo svih kršćana, javlja kta u nedjelju.

Uvodeći u navedeno slavlje, biskup Vukšić podsjetio je kako su ovogodišnje molitvene tekstove pripravili kršćani s otočne države Malte kamo se brodom nasukao sv. Pavao sa suputnicima 60. godine nakon Krista i gdje su njemu i svim brodolomcima stanovnici otoka iskazali "nesvakidašnje čovjekoljublje".

"Pozivam sve kršćane da slijede primjer njihove gostoljubivosti. Osobna povijest svakog kršćanina i cijele Crkve sliči plovidbi po nemirnom moru kroz koje ih Bog vodi svojom božanskom providnošću", pozvao je biskup Vukšić.

Mitropolit Hrizostom istaknuo je kako jedinstvo svih kršćana mora doći iznutra.

"Želim da ova naša zajednička molitva za jedinstvo kršćana, počevši od nas ovdje iz Sarajeva pa sve do samih krajeva zemlje, bude sretna i blagoslovljena. Molimo se da nas Otac nebeski ohrabri kao nekada uplašene, razjedinjene i razbježane apostole da se opet oko njega saberemo", poručio je na kraju propovijedi mitropolit Hrizostom.

U molitvi su osim nuncija Pezzuta, mitropolita Hrizostoma i biskupa Vukšića sudjelovali i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, brojni katolički svećenici, pravoslavni svećenici i đakoni, pastori Kršćanske adventističke i Evanđeoske crkve u Sarajevu, časne sestre raznih družbi te brojni vjernici.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo