Najave     | 20.01.2020. 10:40 |

Predstava "Ja, Bosanac" gostuje u Gračanici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Komedija "Ja, Bosanac", autorice Indire Kučuk-Sorguč, po prvi put će igrati u Gračanici, 23. januara u Bosanskom kulturnom centru, dok će ponovo biti izvedena u Sarajevu 25. januara, u CKM Jelićeva, najavljeno je iz udruženja "Filter".

Kako je saopćeno, komedija o nama „Ja, Bosanac“ do sada je u samo nekoliko mjeseci igrala 20 puta pred punim dvoranama, i to ne samo u BiH, već i u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Metković, Korčula), a hrvatska publika je predstavu primila izvanredno, kao i kritika.

U predstavni igraju i pjevaju Aldin Tucić u ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila i Negra Čičić u ulozi Evropljanke Čevljanovićke koja svira klavir. 

U ovoj komediji pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. U procjepu je: Ići u Evropu  ili ostati u BiH?  Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Vijećnici otvorena izložba 'Građanska kultura Sarajeva'

Predstava 'A onda je nešto puklo' na Bajram i Vidovdan 28. juna

Otvorena izložba 'Građanska kultura Sarajeva' Indire Kučuk-Sorguč

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'