Kultura     | 20.01.2020. 13:15 |

KUD 'Mokro' iz Širokog Brijega obilježava 20. godišnjicu postojanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. siječnja (FENA) - Svečanim koncertom "Srcem tkano, s ljubavlju vam dano" u nedjelju, 26. siječnja, Kulturno umjetničko društvo "Mokro" iz Širokog Brijega obilježit će 20. godišnjicu postojanja.

Program obilježavanja godišnjice KUD-a "Mokro" počinje u 18 sati u dvorani Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu, priopćeno je iz spomenutoga društva.

Govoreći o radu KUD-a "Mokro", predsjednica Društva Slavica Ćužić kazala je kako su u 20 godina članovi Društva uzduž i poprijeko proputovali Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

- Uspješni smo bili na Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Njemačkoj, gdje smo 2018. godine pobrali nagradu za najbolju koreografiju, a članica našeg društva proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji. Bili smo sudionici Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni i brojnih smotri u Bosni i Hercegovini - istaknula je Ćužić.

Voditeljica Društva Ana Ćeškić naglasila je kako su pripreme za koncert počele početkom prošle godine, a da u samoj pripremi programa sudjeluju svi članovi društva.

- Posebno smo ponosi na našu dječju skupinu koja će dati poseban pečat samom programu. Pripremili smo program koji će sve gledatelje pjesmom plesom i narodnim nošnjama provesti različitim krajevima Bosne, Hercegovine i Hrvatske - kazala je Ćeškić.

Podršku koncertu dali su Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije zapadnohercegovačke i Grad Široki Brijeg.

Inače, KUD Mokro osnovano je u siječnju 2000. godine i od tada djeluje bez prekida u više sekcija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta