Najave     | 20.01.2020. 15:23 |

Napretkov godišnji susret s novinarima u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. siječnja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak organizira godišnji susret s novinarima, želeći na taj način zahvaliti predstavnicima medija za praćenje i izvještavanje o Napretkovim programima i projektima u protekloj godini.

Godišnji susret održat će se u utorak, 21. siječnja, u 14 sati u Galeriji „Gabrijel“ Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Kao i ranijih godina, tom prigodom bit će predstavljen Napretkov „Hrvatski narodni godišnjak 2020“, glasilo koje zauzima posebno mjesto u Napretkovoj izdavačkoj djelatnosti.

Prilozi brojnih suradnika od prvog broja Godišnjaka davne 1907. pa do broja 67 za 2020. godinu, svjedok su kulturnih, političkih i drugih društvenih događaja u vremenu u kojem su nastali.

Na godišnjem susretu bit će predstavljen još jedan od Napretkovih izdavačkih brandova - Napretkov kalendar, čija prva izdanja datiraju s početka 20. stoljeća. Točnije, prvi zidni kalendar HKD Napredak tiskao je davne 1904. godine. HKD Napredak za 2020. godinu tiskao je kalendar s najljepšim utvrdama u Bosni i Hercegovini.

Na susretu s novinarima sudjelovat će predsjednik BZK Preporod prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka te glavni i odgovorni urednik Godišnjaka i član Središnje uprave HKD Napredak Franjo Bratić.

Moderatorica susreta bit će tajnica HKD Napredaka Ivana Lukić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vijeće Europe izdalo je upozorenje zbog prijetnji srbijanskim novinarima

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'