Stranačke aktivnosti     | 21.01.2020. 09:18 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje napad SDA na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića

Jučerašnje saopštenje SDA samo je još jednom potvrdilo činjenicu da po njihovoj logici u Sarajevu mjesta treba biti samo za SDA-ove Srbe i Hrvate.

Dokaz tome je napad na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Iako borac Armije BiH, dokazani patriota ovog grada i države Bosne i Hercegovine, za njih to nije dovoljno, jer ne pristaje na patriotizam po mjeri SDA.

Po isprobanoj Dodikovoj i Čovićevoj propagandnoj recepturi i SDA u Sarajevu pokušava nametnuti pravilo po kojem su pravi Bošnjaci samo oni iz SDA i da na osnovu svoje nacionalne pripadnosti mogu rušiti ustavni poredak BiH shodno svojim ličnim i stranačkim potrebama.

Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise, te nastaviti brižno čuvati Sarajevo kao istinski multietnički bastion i glavni grad države Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo javnost da je SDA svojim političkim djelovanjem u Sarajevu uporno pokušavala narušiti procedure propisane važećim Ustavom Kantona Sarajevo i zakonskim propisima i sve to opravdati širenjem nacionalne netrepeljivosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!