Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 13:37 |

Kajtaz: Kuhinja mostarskog Crvenog križa dnevno priprema oko 700 obroka

FENA Denis Leko

MOSTAR, 21. siječnja (FENA) - Javna kuhinja Crvenog križa Grada Mostara svakodnevno priprema oko 700 obroka za svojih 330 korisnika i migrante smještene u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac. 

- Velik broj korisnika zbog fizičke udaljenosti ne može doći do kuhinje i mislim kako samo sustavno rješenje može biti pravo rješenje. Osim naših korisnika pripremamo i hranu za migrante koji su smješteni u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara, tako da kuhinja mostarskog Crvenog križa svaki dan priprema oko 700 obroka - izjavio je u utorak tajnik Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz.

On je nakon potpisivanja ugovora u prostorijama CK Grada Mostara o korištenju novčanih sredstava iz projekta "Zimska pomoć" Crvenog križa Švicarske, pomoću kojeg će stotinu obitelji s područja Mostara do kraja tjedna dobiti jednokratnu novčanu pomoć između 50 i 200 maraka, istaknuo kako Javnoj kuhinji mostarskog CK godišnje nedostaje oko 150 000 maraka.

- To je oko 40 posto sredstava koje bi mi trebali pronaći, a koje smo dosad na neki način uspjeli osiguravati kroz pomoć u naturi, odjeći ili na neki drugi način- kazao je Kajtaz i zahvalio svim donatorima i ljudima dobre volje koji na bilo koji način pomažu našim aktivnostima.

Dosad nismo zatvorili vrata kuhinje nikome bez obzira na sve nedaće koje nas prate u našem radu i nadam se da će tako i ostati - kazao je Kajtaz.

Naveo je također kako su prinuđeni dio sredstava tražiti sa strane jer pitanje financiranja ove kuhinje, kako kaže, nije dovoljno riješeno kroz proračunska sredstva.

- Kao što sam rekao, godišnje nam nedostaje negdje oko 40 posto sredstava, dok nam 60 posto osigurava Grad Mostar, a sve ostalo dolazi od projekata, donatora i naših aktivnosti poput prve pomoći za vozače, prodaje markica po školama i prodaje markica građanstvu. Sva sredstva idu na jedan žiro račun i usmjeravaju se tamo gdje su najpotrebnija - dodao je Kajtaz.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu