Kultura     | 21.01.2020. 15:06 |

Knjiga 'Život na stiku' Dževdeta Tuzlića prezentirana u Nizozemskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Knjiga 'Život na stiku' bh. novinara Dževdeta Tuzlića prezentirana je u Nizozemskoj, na tri lokacije.

Prezentaciji u zgradi Ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu prisustvovalo je stotinjak građana porijeklom iz BiH, kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomate akreditirane u Den Haagu.

Ambasadorica u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković i filmska kritičarka Rada Šešić istakle su da je knjiga 'Život na stiku' - 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima svojevrsni hod kroz vrijeme u kojem protagonisti kulturne scene zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama, rezultatima...

Autor knjige zadovoljan je što je prva međunarodna promocija održana u državi u kojoj su, kako je kazao, državljani porijeklom iz BiH prepoznati kao jedna od najistaknutijih zajednica integriranih u nizozemsko društvo.

Nakon Den Haaga, knjiga je prezentirana u Rotterdamu i Eindhovenu, uz prisustvo i podršku udruženja građana Bosne i Hercegovine, koji žive u tom dijelu Nizozemske. Radi se o Platformi BiH, krovnoj organizaciji bh. dijaspore u Nizozemskoj (Rotterdam), kao i Grupi 'Ladies' iz Eindhovena.

Taj trodnevni kulturni događaj u Nizozemskoj okupio je bh. dijasporu i pokazao važnost povezivanja stvaralaca iz države sa njenim žiteljima, razasutim širom svijeta.

Knjiga 'Život na stiku' je lepeza susreta sa likovima književnog, filmskog, teatarskog i likovnog života iz BiH, Europe i svijeta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Predstavljena knjiga 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana