Stranačke aktivnosti     | 21.01.2020. 14:36 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

PODRŠKA RADNICIMA GIKIL-a U BORBI ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA 

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla daje punu podršku radnicima kompanije Global ispat koksna industrija Lukavac (GIKIL) u borbi za očuvanje radnih mjesta. 

Apelujemo na nadležne institucije Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona da se aktivno uključe u rješavanje problema u GIKILu te da se sudski procesi okončaju po hitnom postupku kako bi se otklonile sve prepreke za nesmetan rad kompanije a to se odnosi prije svega na održavanje skupštine i popunjavanje uprave društva.

Ogroman značaj GIKILa za preko hiljadu radnika i njihovih porodica, ali i za sve pojedince i preduzeća koji posluju sa GIKILom, zaslužuje značajniji i odlučniji angažman odgovornih.

Ovako značajna kompanija, uz odgovoran odnos nadležnih može biti perspektivna ali i društveno odgovorna, uz unapređenje tehnologije i značajnija ulaganja u zaštitu okoliša. 

Radnici već dugo godina upozoravaju na indolentan odnos osnivača, prije svega Vlade TK koja nikada nije smogla snage da sagleda sve neregularnosti koje su se dešavale u ovoj kompaniji.

Želimo da vjerujemo da će odgovorni shvatiti značaj hiljadu radnih mjesta, i to radnika iz direktne prozvodnje. Upravo onih koji stvaraju novu vrijednost i upravo onih koji značajno pune i budžete.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

KO SDPBiH Tuzla insistira na izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta