Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 16:37 |

Ministrica Gudeljević i veleposlanica Bukinac o saradnji u obrazovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa veleposlanicom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac o temama iz nadležnosti Ministarstva civilnih poslova i mogućnostima za bolju suradnju u pojedinim područjima, posebice obrazovanju, mladima i deminiranju.

U razgovoru je posebno istaknuta potpora koju Slovenija pruža Bosni i Hercegovini na europskom putu. Prihvatanje europskih standarda i europske legislative omogućit će Bosni i Hercegovini ekonomski prosperitet, nove investicije, regionalnu povezanost i političku stabilnost i sigurnost, istaknuto je tijekom sastanka.  

Ministrica Gudeljević i veleposlanica Bukinac podsjetile su i na dobru suradnju dvaju zemalja u području obrazovanja, posebno imajući u vidu da studenti iz BiH  studiraju u Sloveniji pod istim uvjetima kao domaći studenti. Iskazana je i spremnost za razmjenu iskustava o mogućnostima korištenja europskih fondova, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Goganović i Todorov o razvoju bilateralne vojne saradnje BiH i Bugarske

Saradnja Pariza, Berlina i Varšave u borbi protiv dezinformacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo