Regija     | 21.01.2020. 17:59 |

Spustiti tenzije između Crne Gore i Srbije - veleposlanik

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 21. siječnja (FENA) - Veleposlanik Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kazao je kako očekuje od autoriteta i medija u Srbiji da spuste tenzije u povodu aktualnih događanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

 On je ocijenio da se političari moraju uzdržati od oštre retorike i voditi računa kakve poruke šalju, kao i da je potrebno zajedno promovirati pozitivne, a ne negativne strane međusobnih odnosa, prenose mediji.

 "Dijalog predstavlja najbolje rješenje i treba uložiti napore u korist onoga što radimo zajednički sa Srbijom kao važnim vanjskotrgovinskim partnerom, s kojim imamo dobre ekonomske odnose, zajedničke projekte i regionalne inicijative, kao i intenzivnu suradnju na planu europskih integracija", rekao je veleposlanik Milošević za Mondo i dodao da želja i energija kod Crne Gore postoji.

 Milošević je naglasio da Vlada Crne Gore na čelu s premijerom Duškom Markovićem nastoji voditi politiku koja će doprinijeti stabilnosti regije, a dobrosusjedski odnosi su jedan od tri stuba te vanjske politike.

 "Iako su odnosi trenutno opterećeni, Crna Gora ostaje posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Srbijom koji su utemeljeni na realnim interesima, ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge", rekao je crnogorski veleposlanik. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!