Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 15:01 |

Podžić i ambasador Francuske Rousson o nastavku saradnje u oblasti odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić održao je danas, 22. januara sastanak s ambasadorom Republike Francuske Guillaumeom Roussonom, s kojim je razgovarao o nastavku saradnje u oblasti odbrane.

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice i zahvalnost ambasadoru Roussonu za doprinos Francuske za uspostavljanje mira u BiH. Tokom sastanka on se osvrnuo na uspješnu saradnju dvaju zemalja kroz provođenje aktivnosti iz Plana bilateralno-vojne saradnje.

Posebno je izdvojio učenje francuskog jezika pripadnika Oružanih snaga BiH, obuku deminerskih jedinica, školovanje pripadnika OSBiH u Francuskoj, kao i prisustvo pripadnika OS BiH katoličke vjere na vojno-policijskom hodočašću u Lurdu.

Ministar Podžić je naglasio važnost nastavka saradnje na polju odbrane te izrazio opredjeljenje za iznalaženje pravih metoda kako bi BiH ostala sigurna zemlja.

Ambasador Rousson je zahvalio ministru Podžiću, te istakao važnost nastavka saradnje na polju odbrane između R. Francuske i BiH.

- Naša dosadašnja saradnja u oblasti odbrane je 'sazrela' da krenemo u novu etapu odnosa - kazao je ambasador Rousson, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne (VIDEO)

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne

Podžić sudjelovao na sastanku ministara Kontakt skupine za odbranu Ukrajine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu