Ekonomija     | 22.01.2020. 13:43 |

Bradara i Fazlić zamjenici predsjedavajuće Komisije za finansije DN PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Na 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za prvu zamjenicu predsjedavajuće Komisije izabrana je delegatkinja Lidija Bradara, a za drugog zamjenika delegat Amir Fazlić.

Komisija nije podržala delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića, koja glasi: "zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Izvještaj o privlačenju direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu od 2015. do 2019. s prijedlogom konkretnih mjera za unaprjeđenje politike privlačenja stranih investicija".

Također, nije podržana ni delegatska inicijativa Denisa Bećirovića, koja glasi: "zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, preduzme konkretne mjere kojima bi bilo osigurano da ukupni status policijskih službenika u agencijama na državnom nivou bude doveden u primjereno stanje, kao i da se njihove plate izjednače s platama policijskih službenika u entitetima i kantonima".

S dnevnog reda Komisija je skinula Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovini u drugoj komisijskoj fazi, skraćeni postupak, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo