Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 13:25 |

Jačanje društvene kohezije u okviru projekta 'Dijalog za budućnost'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 22.januara (FENA) - Predstavnici organizacija civilnog društva, javnih ustanova i jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije mogu se prijaviti na javni poziv za dodjelu grantova u okviru regionalnog programa "Dijalog za budućnost" vrijednog 600.000 američkih dolara.

Utvrđeno je sedam prioritetnih oblasti, koje su važne za jačanje društvene kohezije između i unutar BiH, Crne Gore i Srbije.

-Sedam je pririritetnih oblasti u vezi s kojim aplikati mogu podnijeti zahtjev i odnose se na jačanje kapaciteta mladih, medijske informacijske pismenosti, unaprijeđenje interkulturalnog razumijevanja i saradnje, jačanje dijaloga u društvu i ravnopravnosti spolova te zaštite životne sredine - rekla je koordinatorica regionalnog programa 'Dijalog za budućnost' Alma Mirvić.

Alikacije se mogu podnijeti do 9.februara.

Mirvić je rekla novinarima na Info danu u Banjoj Luci da se ovaj projekat provodi u BiH, Crnoj Gori i Srbiji od januara prošle godine.

Dosad je kroz taj program realizirano 12 dijaloških platformi u sve tri države, a bilo je više od 1.200 sudionika koji su razgovarali o društvenoj koheziji.

Regionalni program 'Dijalog za budućnost' provode UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Širokom Brijegu Info dan programa 'Kreativna Europa'

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'