Ekonomija     | 22.01.2020. 14:40 |

Bevanda s veleposlanicima Malezije i Saudijske Arabije o poslovnoj suradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Istaknuto je da je Malezija redovit sudionik poslovnih foruma u BiH koji su rezultirali potpisivanjem više memoranduma, a samo onaj koji se odnosi na ulaganja u području peradarstva vrijedan je 20 milijuna eura.

Veleposlanik Saudijske Arabije naglasio je da su tijeku mnogobrojni projekti za koje je novac osigurala vlada te zemlje, te da su otklonjene sve barijere za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu.

Bevanda je naglasio tijekom sastanka s veleposlanikom Mominahom da je zahvalan njegovoj vladi što je izdvojila grant sredstva za obrazovanje i zdravstvo, te da će u narednom razdoblju pokušati otkloniti barijere da svi odobreni projekti budu realizirani.

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Malezijom, dok je taj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i čim se usuglase termini bit će potpisan i ugovor, čime će biti olakšane poslovne aktivnosti investitorima.

Veleposlanici su čestitali ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH, te izrazili nadu da će dobra suradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Ambasador Edin Jahić predao akreditive kralju Malezije Sultanu Ibrahimu

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo