Regija     | 22.01.2020. 15:17 |

Slovenija lani Hrvatskoj vratila 16.000 ilegalnih migranata

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA, 22. siječnja (FENA) - Slovenska policija otkrila je kod mjesta Spuhlja na sjeveroistoku zemlje četiri državljanina Iraka i jednog Afganistanca u automobilu 25-godišnjeg talijanskog državljanina, objavila je u srijedu policijska uprava Maribor.

 Utvrđeno je da su ilegalni migranti u Sloveniju ušli u noći na srijedu nedaleko od graničnog prijelaza Zavrč-Dubrava Križovljanska, pa će nakon završenog postupka biti vraćeni hrvatskim vlastima, dok je Talijan zadržan u pritvoru.

 Slovenski ministar unutarnjih polova Boštjan Poklukar u utorak je na svečanosti prigodom završetka obnove graničnog prijelaza s Hrvatskom kod Ormoža kazao da je Slovenija lani Hrvatskoj uspješno vratila 16.000 ilegalnih migranata te da se ilegalni migrantski tokovi zadnje četiri godine stalno povećavaju.

 Kako je istaknuo, slovenska policija očekuje da će i ove godine trend porasta broja ilegalnih migranata biti nastavljen zbog čega su u državnom proračunu za ovu i iduću godinu znatno povećana sredstva za unutarnju sigurnost i dostigla su rekordnu razinu, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo