Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD

„Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a“ – kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo Predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi“ – istakao je Šarović.

On je naglasio da sa liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

„U ovom slučaju, sa Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu sa politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo“ – kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a kao i da je to rekao i gospodinu Mićiću.

„Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od gospodina Mićića ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke“ – naglasio je Šarović.

„Svako mora da se uklopi sa onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.