Svijet     | 23.01.2020. 14:25 |

Kina pooštrava preventivne mjere za suzbijanje korona virusa

FENA Internet

PEKING, 23. januara  (FENA) - Kineske vlasti pokrenule su niz preventivnih i kontrolnih mjera kako bi suzbile širenje nove pneumonije povezane s korona virusom.

Naučno-istraživačke institucije već su razvile setove za reagense, koji su ubrzali potvrdu bolesti, nakon izbijanja pneumonije, prenosi Xinhua.

Nacionalna zdravstvena komisija (NHC) izdala je plan prevencije i kontrole koji se kontinuirano ažurira u skladu s razvojem stanja uzrokovanog korona virusom.

NHC je također objavio da će zemlja poduzeti preventivne i kontrolne mjere zaraznih bolesti kategorije A kako bi se učinkovito borila protiv upale pluća uzrokovane novim korona virusom.

Nacionalna uprava tradicionalne kineske medicine osnovala je vodeću radnu grupu radi organiziranja bolnica tradicionalne kineske medicine na svim nivoima i svih vrsta koje bi koordinirale u kontroli i prevenciji upale pluća.

Također je  NHC ohrabrio stručnjake tradicionalne kineske medicine da sudjeluju u liječenju, posebno za teško oboljele pacijente, kao i u istraživanju bolesti.

Kako bi spriječio da se medicinsko osoblje zarazi, NHC je u četvrtak izdao tehnički vodič za prevenciju i kontrolu infekcije uzrokovane novim korona virusom u medicinskim ustanovama.

Vodič zahtijeva od medicinskih ustanova da osiguraju dovoljne zalihe sanitetskog materijala, uključujući izolacijsku odjeću i maske za zaštitu medicinskog osoblja, sačine razumne rasporede rada, osiguraju obroke i prate njihovo zdravlje.

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Xi Jinping se sastao s predstavnicima američkih poslovnih subjekata

Sunak: Britanija će učiniti sve što je potrebno da se zaštiti od kibernetskog napada

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo