Svijet     | 23.01.2020. 14:42 |

Hook: Soleimanijev nasljednik imat će istu sudbinu ako bude ubijao Amerikance

FENA Internet

WASHINGTON, 23. januara (FENA) - Nasljednik iranskog vojnog zapovjednika ubijenog u američkom zračnom napadu doživjet će istu sudbinu ako bude slijedio njegove stope u ubijanju Amerikanaca, izjavio je američki specijalni predstavnik za Iran.

Nakon Soleimanijeve smrti, Teheran je imenovao Esmaila Ghaanija na čelo snaga Quds, elitne jedinice iranske Revolucionarne garde, koja djeluje u inostranstvu. Ghaani je rekao da će nastaviti Soleimanijevim putem.

- Ako (Esmail) Ghaani bude slijedio isti put ubijanja Amerikanaca onda će doživjeti istu sudbinu - izjavio je američki izaslanik Brian Hook za dnevne novine Asharq al-Awsat.

On je rekao u intervjuu, koji je dao u Davosu, da Trump već dugo vremena tvrdi da će "bilo koji napad na Amerikance ili američke interese imati odlučnu reakciju."

- Ovo nije nova prijetnja. Predsjednik je uvijek govorio da će reagovati odlučno kako bi zaštitio američke interese. Mislim da iranski režim razumije da ne mogu napasti Ameriku i izvući se tako lako s tim - kazao je Hook.

Nakon svog imenovanja, Ghaani je rekao da će "nastaviti svijetao put kojim je koračao" Soleimani i rekao je da mu je cilj da protjera američke snage iz regije, što je već dugo vremena politika Irana.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Šojgu: Rusija spremna da proširi vojnu i tehničku saradnju s Iranom

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel