Bosna i Hercegovina     | 23.01.2020. 15:06 |

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, ostaje blokada Autobuske stanice

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 23. januara (FENA) - Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su od nedjelje bili u štajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobuske stanice Zenica - potvrdio je Feni predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan.

Dodaje kako su ovakvu odluku donijeli nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj nisu usvojeni finansijski dokumenti za finansiranje tog grada.

-Pošto smo vidjeli da gradonačelnika Fuada Kasumovića nije briga za radnik, svi mogu pomrijeti, odlučili smo da prekinemo štrajk glađu. Dalje nastavljamo sa svojim aktivnostima. Zbog nedostatka sredstava za rad, nastavljamo sa blokadom stanice - kaže Sarvan.

Smatra da je sjednica Gradskog vijeća "pokazala pravo lice svih vijećnika te su građani mogli sve vidjeti“.

Kaže da nastavljaju s pisanjem žalbe na odluku Općinskog suda Zenica, koju će dostaviti drugostepenom organu, Kantonalnom sudu Zenica.

Sarvan će sutra u Sarajevu prisustvovati sjednici Predsjedništva Samostalnog sindikata saobraćaja i veza Federacije BiH, od kojeg će tražiti pravnu podršku ili punomoć za samostalno zastupanje u nastavku sudskog procesa protiv Gradske uprave Zenica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U okviru operativne akcije 'Zenicatrans' okončani pretresi na 11 lokacija

Sindikat Zenicatransa dobio sudski spor protiv Gradske uprave Zenica

Bešić: Gradsko vijeće Zenica je nastojalo pomoći Zenicatransu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo