Sport     | 23.01.2020. 16:48 |

Grad Visoko će subvencionirati troškove priprema Elvedine Muzaferija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Gradonačelnica Visokog Amra Babić danas je upriličila prijem za bosanskohercegovačku skijašicu, mladu Visočanku Elvedinu Muzaferija s kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i ambicijama u nastavku karijere.

Elvedina Muzaferija je svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. sporta, postavši prva skijašica iz BiH koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove. Njen enorman uspjeh odmah je prepoznat od gradonačelnice Babić, tako da će Grad Visoko uplatom u iznosu od 5.000 KM subvencionirati troškove njenih priprema.

Kao znak zahvalnosti Elvedina Muzaferija je tokom posjete gradonačelnici Amri Babić uručila takmičarski dres u kojem je nastupila na historijskoj utrci u austrijskom Altenmarkt-Zauchensee 13. januara.

- Elvedina Muzaferija je primjer kako se radom, odricanjem i velikom upornošću može ostvariti svaki cilj. Gradska uprava Visoko će i dalje podržavati sportiste koji su najbolji ambasadori našeg grada i zemlje, te koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH - poručila je gradonačelnica Babić.

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica zahvalila je gradonačelnici na dosadašnjoj podršci i kazala da joj historijski uspjeh mnogo znači, te da će joj biti najbolji mogući podsticaj za nastavak karijere, saopćeno je iz Pres službe Grada Visoko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Premijer ZDK ugostio najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu