Ekonomija     | 23.01.2020. 19:55 |

Prevent Grupacija nastavlja podršku skijašici Elvedini Muzaferija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Prevent Grupacija nastavit će sponzorski ugovor sa bh. skijašicom Elvedinom Muzaferija, te tako podržati njen rad u ovoj sezoni.

Tim povodom danas je u prostorijama Prevent Grupacije u Sarajevu upriličen prijem za Muzaferiju, a što je bila prilika da joj Uprava Preventa čestita na odličnim rezultatima i zalaganju koje svakodnevno pokazuje u svom radu. 

- Rad Elvedine Muzaferija pratimo još od njenih prvih skijaških koraka i zadovoljstvo nam je da smo ovu saradnju nastavili i nakon historijskog uspjeha kojim je za BiH po prvi put ostvarila bodove na Svjetskom ski kupu - izjavio je predsjednik Uprave Prevent CEE Haris Rahman, te dodao kako Prevent Grupacija oduvijek podržava i prepoznaje talentovane ambasadore BiH i ulaže u njihov razvoj.

Dvadesetogodišnja Visočanaka na prvoj utrci sezone u alpskoj kombinaciji (utrke u slalomu i superveleslalomu) održanoj 12. januara u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu zauzela je 29. mjesto osvojivši dva boda.

 - Presretna sam jer sam uspjela postati prva bh. skijašica sa bodovima u Svjetskom kupu i vjerujem da je ovo pokazatelj moje forme i početak uspješne skijaške karijere. Iznimno je zahtjevno boriti se s takmičarima koji imaju velike timove iza sebe, od trenera, njihovih asistenata, servisera, fizioterapeuta, psihologa, dok manje skijaške nacije istovremeno nastupaju gotovo ‘goloruke’ u odnosu na skijaške zemlje. Zahvaljujem svima koji su od početka podržavali moj rad i vjerovali u moj uspjeh, kao što je kompanija Prevent - rekla je naša skijašica.

Na samom početku sezone 2019./2020. Muzaferija je pokazala da je takmičarka od koje se mogu očekivati sjajni rezultati. Na super-G utrci Evropa kupa u St. Moritzu početkom decembra upisala je prve bodove u Evropa kupu sa svega 2.48 sekundi zaostatka za vodećom, a u konkurenciji s najvećim svjetskim skijašicama kao što su Tessa Worley, Wendy Holdener, Marta Bassino, saopćeno je iz Prevent Grupacije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzaferija nije uspjela završiti današnju utrku superveleslaloma u La Thuileu

Muzaferija danas nastupa u drugoj utrci superveleslaloma u La Thuileu

Muzaferija osvojila prve bodove i u superveleslalomu, sutra novi nastup u istoj disciplini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'