Ekonomija     | 24.01.2020. 08:48 |

Kakanj: Konferencija za bolju i inkluzivniju potporu start-upima

FENA Saopćenje

KAKANJ, 24. siječnja (FENA) – Konferencija pod nazivom "Međuopćinska suradnja za bolju i inkluzivniju podršku start-upima" održat će se u ponedjeljak, 27. siječnja, u sali Općine Kakanj, s početkom u 11 sati.

Cilj konferencije je uspostava međuopćinskog partnerstva za bolju i inkluzivniju podršku start-upima. Na konferenciji će se predstaviti Smjernice za poboljšanje inkluzivnog sustava potpore novim tvrtkama, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

Međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta "EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", koga financira Europska unija u BiH, a realizira GIZ, UNDP i MOR.

Konferencija se organizira u okviru projekta "Međuopćinskom suradnjom do bolje i inkluzivnije prakse potpore  start-upima"  kojeg u partnerstvu implementiraju općine Jablanica, Kakanj, Konjic, zatim Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Služba za zapošljavanje ZDŽ-a, Služba za zapošljavanje Kakanj, Univerzitet "Džemal Bijedić", Radin d.o.o. Mostar i "Jablanit" d.o.o. Jablanica.

Medijima bi se trebali obratiti projektna koordinatorica Katarina Crnjaski-Vlajčić, načelnici općina Kakanj, Konjic i Jablanica, te predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!