Najave     | 24.01.2020. 14:26 |

Konjic domaćin konferencije o podršci start-upima

FENA Saopćenje

KONJIC, 24. siječnja (FENA) – Konferencija "Međuopćinska suradnja za bolju i inkluzivniju podršku start-upima" održat će se u ponedjeljak, 27. siječnja, u 11 sati u sali Općine Kakanj.

Na konferenciji će biti predstavljene smjernice za poboljšanje inkluzivnog sistema podrške novim biznisima, a jedan od ciljeva konferencije je uspostava međuopćinskog partnerstva za bolju i inkluzivniju podršku start-upima.

Konferencija se organizira u okviru projekta "Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima", kojeg u partnerstvu implementiraju Općina Jablanica, Općina Kakanj, Općina Konjic, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Kakanj, Univerzitet Džemal Bijedić, Radin d.o.o. Mostar i Jablanit d.o.o. Jablanica, najavili su organizatori.

Međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta "EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", kojeg financira Europska unija u BiH, a realiziraju GIZ, UNDP i MOR.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo