Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 14:48 |

Općina Posušje stipendira 27 studenata

FENA Cvita Kusić

POSUŠJE, 24. siječnja (FENA) - Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje upriličeno je u petak, a pravo na stipendiju od 1000 maraka, po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 27 studenata.

Iz Općine Posušje navode kako su s ciljem poboljšanja stanja na tržištu rada istražili potrebe domaćih poslodavaca kako bi došli do važnih i za gospodarstvo korisnih informacija o deficitarnim zanimanjima koja im stvaraju probleme prilikom pronalaska kvalitetnih kadrova.

"Tako dobivene informacije bile su vodič ove, kao i prethodne godine, prilikom raspisivanja natječaja za dodjelu studentskih stipendija te su na temelju prikupljenih podataka pojedina tražena zanimanja (elektrotehnika/elektrotehnika i informacijska tehnologija, strojarstvo, računarstvo, arhitektura/arhitektura i urbanizam, građevina, kemijsko inženjerstvo, grafička tehnologija, medicina i logopedija) vrednovana dodatnim bodovima, s nadom kako će dugoročno takva odluka utjecati na učenike da upisuju zanimanja koja su tražena na tržištu rada i koja će im omogućiti sigurno zaposlenje, ali i imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva", priopćeno je iz Općine Posušje.

Načelnik Posušja Branko Bago tijekom svečanosti potpisivanja upoznao se sa stipendistima koji su, predstavljajući se, ukratko govorili i o fakultetskim smjerovima koje pohađaju te im je poželio puno sreće i uspjeha.

"Iako skromna nadam se da će vam ova stipendija barem djelomično pomoći u daljnjem školovanju i razvoju. Također se nadam da ćete se nakon završenog obrazovanja vratiti u svoje Posušje i pridonijeti unapređenju i razvoju svoga kraja ", istaknuo je načelnik Bago.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo