Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 15:02 |

U Goraždu sutra humanitarna akcija 'Šišanjem za zdravlje'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. januara (FENA) – Udruženje obrtnika "Stari zanati“ i goraždanski muški frizeri sutra će realizovati humanitarnu akciju "Šišanjem za zdravlje“.

Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć u radu Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser“, Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije i Udruženju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.   

Sa današnje pres-konferencije organizatori su pozvali građane da u što većem broju podrže ovu akciju.

- Uz podršku udruženja 'Stari zanati' došli smo na ideju da organizujemo ovu akciju kako bi pomogli udruženjima koja okupljaju oboljele sugrađane. Vjerujemo da će se građani odazvati u što većem broju te ih pozivamo da se ošišaju, urede brade i pomognu ovim udruženjima. Cijena nije određena već će se sredstva prikupljati u posebnoj kutiji, koliko ko želi - pojasnio je frizer Muhamed Starhonić.

Ocijenio je da su ovakve akcije primjer da se udruženim snagama može doprinijeti na različite načine i u raznim segmentima.

- Zanatlije su duša svake čaršije i ponosni smo na naše frizere koji su došli na ovu ideju u želji da pomognu drugima. Znamo koliko su zanatlije značile posebno u ratno vrijeme kada su podnijele ogroman teret da bi građani imali koliko toliko normalan život. Vjerujemo da će ova akcija prerasti u tradiciju i da će je slijediti i ženski frizeri - kazao je predsjednik udruženja "Stari zanati“ Goražde Safet Efendić.

Humanitarna akcija "Šišanjem za zdravlje“ bit će održana od 14 do 17 sati u goraždanskom Biznis centru.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'