Svijet     | 24.01.2020. 16:10 |

Palestinci tvrde da nisu razgovarali s Amerikancima o 'planu stoljeća'

FENA Internet

RAMALLAH, 12. januara (FENA) – Portparol palestinskog predsjedništva Nabil Abu Rudeineh danas je negirao vijest da je predsjednik Abbas razgovarao s američkom administracijom o američkom bliskoistočnom mirovnom planu, ambiciozno nazvanom „plan stoljeća“.

Abu Rudeineh je potvrdio da predsjedništvo nije razgovaralo s američkom administracijom o planu, koji predsjednik Donald Trump planira objaviti u narednim danima.

- Palestinsko čelništvo ima jasnu i nepoljuljanu poziciju, mi odbacujemo Trumpove odluke o Jerusalemu i drugim pitanjima, kao i sa svime što ima veze s takozvanim planom stoljeća - kazao je.

Abu Rudeineh dao je te komentare u odgovoru na Trumpove izjave o raspravama s Palestincima o svom dugo odgađanom planu, koji je zapravo stvoren s ciljem da se prinude Palestinci da pokleknu pred izraelskom dominacijom.

-  Kratko smo razgovarali s njima i opet ćemo razgovarati za izvjestan vremenski period. I oni će imati dosta podsticaja od toga. Oni će možda prvobitno negativno reagirati, ali će plan zapravo biti veoma pozitivan za njih. Oni, međutim, imju brojne podsticaje da prihvate plan - izjavio je američki čelnik, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Palestinci pozvali UN da istraže navode o ratnim zločinima u bolnici u Gazi

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu