Bosna i Hercegovina     | 25.01.2020. 16:25 |

Klub Hrvata u DNPFBiH osudio skrnavljenje katoličkog groblja u naselju Tetima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. siječnja (FENA) - Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH (DNPFBiH) najoštrije su osudili "posljednji u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u gradskom naselju Tetima u Tuzli".

Istodobno, Klub Hrvata od istražnih tijela, a prije svih Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije ali i Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, traži žurnu istragu i primjereno kažnjavanje počinitelja ovog dosad neviđenog načina skrnavljenja grobova - otvaranjem grobnica pokojnika.

- Očigledno je da ne dajući mira ni mrtvima počinitelji žele, a prema podacima s terena i uspijevaju protjerati i malobrojne preostale Hrvate iz Tuzle. Upravo zato posljednji u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u Tuzli zahtijeva dodatno angažiranje istražnih i pravosudnih tijela u Tuzlanskoj županiji i Federaciji BiH - navodi Klub Hrvata u priopćenju.

Kako se nadalje navodi, "samo rasvjetljivanjem i primjerenim kažnjavanjem počinitelja kao i nalogodavaca ovog perfidnog  slučaja skrnavljenja katoličkog groblja moguće je zaustaviti posljednji ovakav posebno okrutan i necivilizacijski načina progona tuzlanskih Hrvata".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predsjednik Gradskog vijeća  Mostara osudio vandalizam nad Sabornom crkvom

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

MoParking se ponovno našao na meti vandala

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta