Kultura     | 25.01.2020. 18:47 |

Spahić: Globalna diplomatija ključ za ostvarivanje ljudskih prava

FENA Saopćenje

DOHA, 25. januara (FENA) - Međunarodni centar za mir (IPC) iz Sarajeva na Generalnoj skupštini Global Public Network (GPN) održanoj u Dohi primljen je za člana te međunarodne asocijacije.

Predsjednik GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti potpisao je s predsjednikom IPC-a Ibrahimom Spahićem Memorandum o razumijevanju na ceremoniji zatvaranja skupštine.

Spahić se susreo s predstavnicima zemalja članica koje su učestvovale u radu Generalne skupštine i dogovorio bilateralnu i multilaterarnu saradnju u oblasti kulture i umjetnosti.

Na skupu je prezentirao program Međunarodnog festivala "Sarajevska zima" te projekat izgradnje koncertne dvorane na Marijin dvoru, a govorio je i o projektu "Mapiranje tačaka mira u svijetu" te projektu za osnivanje Muzeja mira i ljudskih prava u Sarajevu.

Spahić je obišao Nacionalni muzej i Nacionalnu biblioteku te se upoznao s radom američkih univerziteta u Dohi - George Washington University i North West University, saopćeno je iz IPC-a.

Spahić je pozvao predsjednika GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti i predstavnike Fondacije Koreje da posjete Sarajevo, a pozivi su prihvaćeni sa željom da se zajednički doprinese međusobnoj saradnji i misiji globalne javne diplomatije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grahovac: Siguran sam da će nas Lana opet obradovati odličnim nastupom

U Dohi svečano otvoren Međunarodni sajam hortikulture EXPO 2023.

Otvorena izložba Sanite Lisice "Pustinja: Reciklaža svjetskog otpada".

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana