Sport     | 26.01.2020. 15:08 |

EP rukomet: Duvnjak proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva

FENA Agencije

STOCKHOLM, 26. siječnja (FENA) - Kapetan hrvatske muške rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Europskog prvenstva i prije odigravanja finalnog susreta u kojemu će Hrvatska od 16.30 sati u Stockholmu igrati protiv Španjolske, dok je Igor Karačić uvršten u idealnu postavu prvenstva na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

Iz Europskog rukometnog saveza (EHF) objavili su kako je u glasovanju za najbolje igrače sudjelovalo više od 20,000 navijača te panel EHF-ovih stručnjaka.

Duvnjak je nagradu za najkorisnijeg igrača zaslužio prvenstveno herojskom predstavom u polufinalu protiv Norveške u petak kada je s osam pogodaka i odličnom igrom u obrani bio najzaslužniji za 29-28 pobjedu nakon dva produžetka.

Iako je izabran za MVP-a prvenstva, Duvnjak nije uvršten u idealnu sedmorku natjecanja. U njoj su uz Karačića još španjolski vratar Gonzalo Perez de Vargas, Norvežani Magnus Joendal i Sander Sagosen na pozicijama lijevog krila i lijevog vanjskog, Mađar Bence Banhidi kao kružni napadač, Slovenac Blaž Janc kao desno krilo i Španjolac Jorge Maqueda kao desni vanjski, prenosi Hina.

Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Nijemac Hendrik Pekeler.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana