Sport     | 26.01.2020. 15:40 |

Ski škola 'Peggy' na Jahorini organizovala prvi kup za najmlađe skijaše (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

JAHORINA, 26. januara (FENA) - Škola skijanja "Peggy", u saradnji s Olimpijskim centrom Jahorina, organizovala je danas prvi skijaški kup za djecu do sedam godina starosti "Peggy kup". 

Kup međunarodnog karaktera održan je na Jahorini uz učešće oko trideset najmlađih skijaša. 

Organizator trke i vlasnik Škole skijanja "Peggy" Predrag Obućina zadovoljan je ishodom prvog kupa i vjeruje da u narednim godina ova trka može samo postati bolja i zastupljenija. 

- Nadamo se da će od naredne godine trka ući u kalendar i da će se održavati svake godine, odnosno da će postati svojevrsna tradicija. Malo su nas poremetili vremenski uslovi i kratak rok za prijavu učesnika, ali najbitnije je da su učesnici, talenti do sedam godina starosti, uživali u takmičenju i boravku na Jahorini - izjavio je Obućina. 

Naglašava da će organizatori naredne godine imati više vremena za organizaciju, što će omugućiti i mnogo veći broj prijavljenih takmičara. 

- Nadam se da možemo prikupiti oko 200 mladih skijaša. Na ovakvim trkama u Austriji se okupi oko 500 skijaša i onda oni izaberu talente i od njih prave vrhunske skijaše - objašnjava Obućina. 

Vjeruje da je organizacija ovakvih događaja način da se pronađu talentovani skijaši u koje zatim treba uložiti sredstva kako bi konačno dobili skijaša koji se može nositi s konkurencijom. 

- Ne mora to biti najbolji skijaš na svijetu, ali barem da se nađe u konkurenciji prvih deset, da ne budemo stalno četrdeseti ili pedeseti - zaključio je Obućina i pozvao ljubitelje skijanja da dođu na Jahorinu i uživaju u svemu što ova olimpijska planina može pružiti.   

Pogledajte http://fena.ba/video/3942/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1b_eP2CoRvU15tpoqAhMyBho23UQB82cy?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Muzaferija u subotu i nedjelju nastupa u disciplini super-G, prilika za nove bodove u Svjetskom kupu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo