Kultura     | 27.01.2020. 10:56 |

Prijave na audiciju Škole glume 1. februara u BKC-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Javna ustanova Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo pozvala je zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave na audiciju Škole glume koja će biti održana 1. februara u BKC-u.

Polaznike vodi Asja Pavlović i Mirza Mušija, glumci i voditelji klasa, te Irena Orozović, koordinatorica projekta, najavljeno je iz BKC-a.

U 2020. godini tim Škole glume sa grupama polaznika treće generacije lagano ulazi u pripreme završnih predstava i sa radošću očekuje prijem četvrte generacije učenika.

Škola glume je kulturno – edukativni program pokrenut 2017. godine u cilju profesionalnog rada sa djecom koja imaju afinitet prema glumi i scenskom nastupu.

Nastavni plan i program ovog projekta kreiran je kroz pedagoške i umjetničke ciljeve kao što su razvoj socijalnih kompetencija, dinamike grupnog rada, partnerstva i empatije, oslobađanje od straha od javnog nastupa i treme, kao i savladavanje osnova glume, scenskog nastupa i dramskih zakonitosti te poticanje stvaralačke mašte i kreativnosti.

Projekt Škola glume ispratio je već dvije generacije polaznika koji su stečeno znanje prezentovali veoma uspješnim teatarskim produkcijama "Mali Princ", "Pinokio" i "Crvenkapa", završne predstave grupa polaznika osnovnih škola, u režiji voditelja Mirze Mušije te "Sumnjivi autobus" i "Oprosti nam Pirandello", završne predstave srednjoškolskih grupa u režiji voditeljice Asje Pavlović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zvanično počeo projekt 'Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'