Kultura     | 27.01.2020. 11:32 |

Kršćani Sarajeva pjesmom molili za jedinstvo kršćana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Vijeće za ekumenizam i dijalog među religijama u kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine organiziralo je sinoć u katedrali Srca Isusova u Sarajevu ekumenski koncert kršćana grada Sarajeva.

Na koncertu su nastupili Srpsko pjevačko društvo "Sloga" i Katedralni mješoviti zbor "Josip Stadler" te glazbeni sastavi Evanđeoske crkve u sarajevskom naselju Dolac-Malta i Kršćanske baptističke crkve.

Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama u kulturama i predsjednik BKBiH kardinal Vinko Puljić istakao je da sve skladbe na tom koncertu daju poseban doprinos jer su molitva.

- Upravo kao kršćani znamo da Boga slaviti pjesmom znači duplo moliti. Želim da to večeras bude istinski nastavak ove Molitvene osmine koje smo ovih dana molili. Sinoć smo navečer završili Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana u srpskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi, a evo večeras nastavljamo ovdje u katedrali istom molitvom kroz nastup naših pjevačkih zborova - kazao je kardinal Puljić.

Nakon koncerta uslijedilo je zajedničko druženje u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu gdje su se bogoslovi s rektorom Zdenkom Spajićem pobrinuli da budu dobri domaćini svim izvođačima.

Ekumenski koncert kršćana Sarajeva je, za razliku od brojnih drugih koncerata, također molitva u sklopu cjelokupne molitve za jedinstvo kršćana, javlja kta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'