Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 13:56 |

Epidemiološko stanje u HNŽ-u pod kontrolom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. siječnja (FENA) - Epidemiološko stanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) je pod kontrolom, svakodnevno se ažuriraju informacije dobivene od mjerodavnih institucija, kao i podaci prikupljeni na terenu, istaknuto je na sastanku u sjedištu Vlade HNŽ-a.

O epidemiološkom stanju te o pojavi koronavirusa u svijetu razgovarali su županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenic i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a Nermin Avdić.

Avdić je upoznao ministra o trenutnom stanju na terenu, kao i o poduzetim aktivnostima vezanim za sprječavanje širenja koronavirusa.

Istaknuo je kako je Zavod dio federalnog koordinacijskog tijela čija je zadaća pratiti stanje, koordinirati aktivnosti svih relevantnih institucija s ciljem pravodobnog informiranja i reagiranja u slučajevima bilo kakve sumnje na pojavu koronavirusa.

Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a u stalnom je kontaktu s Federalnim zavodom za javno zdravstvo te postupa sukladno uputama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Na sastanku je zaključeno kako će Zavod uputiti svim javnim ustanovama prijedlog mjera za sprječavanje širenja zaraze, kao i naputak za postupanje u slučaju moguće zaraze koronavirusom, a kao mjere za sprječavanje širenja virusa primjenjivat će se preporuke WHO-a i međunarodni zdravstveni standardi.

Također, Zavod će pratiti stanje na terenu o čemu će pravodobno informirati resorno ministarstvo, mjerodavne institucije i javnost, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počeo 'pik' sezonske gripe u ZDK-u, ukupna epidemiološka situacija zasad zadovoljavajuća

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'