Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 14:11 |

Ministar Mihaljević obišao radove na zgradi MUP-a u Livnu

FENA Saopćenje

LIVNO, 27. siječnja (FENA) - Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) Darinko Mihaljević u ponedjeljak je obišao zgradu MUP-a u Livnu gdje su u tijeku radovi na izmjeni otvora.

Aktualni radovi na zamjeni prozora i građevinskih otvora na zgradi MUP-a u Livnu vrijedni su 135.000 maraka. U razdoblju 2019. - 2021. godina Programom javnih investicija HBŽ-a i Federacije BiH ukupno je za tu namjenu planiran iznos od 746.561 marku, a projekt će biti realiziran u nekoliko faza ovisno o raspoloživim sredstvima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

- Zahvaljujem Vladi HBŽ-a što je ovaj projekt uvrstila u Program javnih investicija za razdoblje 2019. - 2021. godina. Sama realizacija projekta dovest će do značajnih ušteda energije, a i uvjeti rada uposlenika bit će bolji, tako da će i policijski djelatnici pružati efikasniju uslugu žiteljima - kazao je ministar Mihaljević.

Ministar je dodao kako Vlada HBŽ-a stalno prati potrebe županijskog MUP-a, pa je tako nedavno nabavljeno jedanaest novih policijskih automobila.

Također, u tijeku je instalacija novog sustava video nadzora na prostoru HBŽ-a što će značajno povećati očuvanje javnog reda, mira i sigurnosti građana i pomoći policiji na otkrivanju i suzbijanju kaznenih djela.

Ministar Mihaljević podsjetio je da će nakon usvajanja proračuna HBŽ-a za 2020 godinu, a najkasnije od 1. travnja 2020. godine, osnovica za izračun plaća uposlenika MUP-a i drugih korisnika županijskog proračuna biti povećana 8 posto.

Zajedno s tim povećanjem policijske plaće u zadnja 24 mjeseca porasle su za 22,75 posto, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Za 20 posto porastao broj prometnih nesreća u HBŽ-u, smrtno stradale četiri osobe

Livno: Nožem prijetio gostima i policiji

U Livnu svečano obilježen Dan policije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom