Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 16:42 |

Podžić-Stanišić: Euroatlantske integracije veoma važne za cijeli region

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovarao je danas s ambasadorom Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem.

Tokom susreta dvaju zvaničnika istaknuto je kako će Bosna i Hercegovina i Crna Gora unaprijediti saradnju u oblasti odbrane.

Ministar Podžić uputio je riječi dobrodošlice i zahvalnost za podršku koju Crna Gora, kao najmlađa članica NATO saveza pruža BiH na njenom euroatlantskom putu.

Razgovarano je o bilateralno odbrambenoj saradnji između BiH i Crne Gore koja se odvija u skladu sa Sporazumom o saradnji u području odbrane, između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji je potpisan 2010. godine.

Ministar Podžić je naglasio intenzivna područja saradnje dvaju ministarstava od kojih je izdvojio uzajamne posjete načelnika Zajedničkog štaba OS BiH i Generalštaba Vojske Crne Gore, ocjenjivanje poznavanja stranih jezika, te obuke u Centru za protivminsko djelovanje i EOD OS BiH i Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) OS BiH.

Ambasador Stanišić se zahvalio na prijemu i odličnoj saradnji BiH i Crne Gore, izrazivši očekivanja za proširenjem Sporazuma o saradnji u području odbrane.

Na sastanku su euroatlantske integracije ocijenjene veoma važnim za cijeli region.

Na kraju, ministar Podžić je ambasadoru Stanišiću poželio uspješan rad, te izrazio spremnost za unaprjeđenjem saradnje u oblasti odbrane na najvišem nivou, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo