Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 17:03 |

Ambasadorica Indonezije u BiH posjetila INZ

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. januara (FENA) - Ambasadorica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani posjetila je danas Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), gdje joj je domaćin bio direktor INZ-a prim. dr. Senad Huseinagić sa saradnicima. 

Yani je posjetila INZ na prijedlog direktora Bosanskog narodnog pozorišta Hazima Begagića, koji je bio domaćin indonezijskog delegaciji.

BNP i INZ sarađuju već skoro deceniju, a zajedno su producirali i tri predstave koje su tretirale ozbiljne zdravstveno-edukativno-preventivne teme za omladinu.

Yani se interesirala za mogućnost saradnje indonežanskih proizvođača i izvoznika, ljekara i medicinskih stručnjaka s kolegama iz INZ-a i Zenice, te za potencijalna zajednička istraživanja, razmjenu iskustava, znanja i međusobnu pomoć.

Čelni ljudi INZ-a pozvani su na predstavljanje indonežanskih kulturnih i privrednih kapaciteta tokom marta i aprila u Zenici i Sarajevu, kao i specificiranje mogućih pravaca konkretizacije saradnje.

Također, otvorena je mogućnost uspostave saradnje poljoprivrednih i proizvođačkih kapaciteta sa naučno-istraživačkim i sektorom kontrole ispravnosti hrane i namirnica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu