Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA

Saopćenje

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine

Asocijacija mladih SDA: Kakve će klipove ubacivati Dodikov obavještajac Nikšić?

Izbor Nermina Nikšića za predsjedavajućeg Komisije za nadzor nad OSA-om BiH, glasovima SNSD-a, predstavlja prvorazredni politički skandal i na najbolji način pokazuje da se SDP pretvorio u instrument antidržavnih politika.

Obrazloženje Milorada Dodika da je Nikšića stavio na čelo ove komisije kako bi za račun RS-a «ubacivao razne klipove» u rad OSA-e predstavlja nesumnjiv dokaz toga da je Nermin Nikšić pod kontrolom Dodika i u službi njegove antidržavne politike. To se vidi i kroz politiku koju nekoliko godina unazad vodi Nikšić.

Obznanjivanje političko-obavještajnog saveza Nikšić-Dodik, objašnjava i zašto se Nikšić po svaku cijenu borio da SDP ne bude dio prodržavnog bloka zajedno sa SDA, DF-om i SBB-om. Jedini prihvatljivi partner za SDP je očigledno SNSD Milorada Dodika, koji Nermina Nikšića i njegovu kliku drži pod strogom kontrolom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.