Bosna i Hercegovina     | 28.01.2020. 15:29 |

Vlada SBŽ-a u petak o zakonu o turističkim zajednicama

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 28. siječnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije trebala bi u petak, 31. siječnja, raspravljati o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama Srednjobosanske županije(SBŽ), koji je, kako je obrazloženo, iznimno važan za daljnji razvoj turizma u SBŽ-u.

Ovaj zakon, među ostalim, uređuje organizaciju sustava turističkih zajednica, njihov rad, ciljeve i načela financiranja, a, kako je najavljeno, omogućit će, među ostalim, i obvezno prijavljivanje turista koji borave u SBŽ-u, te ubiranje prihoda od boravišne pristojbe, što do sada nije bio slučaj.

Iz Vlade je upozoreno da SBŽ, zbog nepostojanja ovog zakona, nema službene podatke o broju noćenja i ostvarenim prihodima, te da gubi milijunska sredstva.

Prijedlog zakona o turističkim zajednicama nije dobio potporu ministara na sjednici Vlade, održanoj 16. siječnja, nego je, zbog upućenih primjedbi, vraćen na doradu predlagaču, odnosno Ministarstvu gospodarstva SBŽ-a.

Primjedbe ministara tada su se, uglavnom, odnosile na potrebu definiranja statusa postojeće Turističke zajednice SBŽ-a, do njene planirane reorganizacije, kao i predviđenog formiranja općinskih turističkih zajednica.

Na sjednici Vlade SBŽ-a u petak bi, također, trebalo biti razmatrano izvješće Institucije ombudsmena o zabrani fizičkog kažnjavanja djece u BiH, te Prijedlog odluke o izdvajanju sredstva za nabavku uređaja za elektronsko glasanje u Skupštini SBŽ-a.

Sjednica Vlade održat će u petak u Travniku, s početkom u 9 sati.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Vlada BPK Goražde - Za program kantonalnih podsticaja u poljoprivredi 600.000 KM

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana