Servisne informacije     | 29.01.2020. 08:08 |

AMSBiH - Jutros u BiH prometuje se po mokrim kolnicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Prometuje se po pretežito mokrim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05.00 do 21.00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07.00 do 16.00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16.00 sati prometuje se jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, prometuje se na mjestu izvođenja radova usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-5 Lanište – Ključ, M-17 Buna – Tasovčići, M-18 Kladanj – Stupari i R-412 Crna Rijeka – Bjelajce.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, saopćeno je iz IC-a AMSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Očekuje se pojačana frekvencija prometa u BiH, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar

Pojačan promet vozila, posebno na putevima prema jugu

BIHAMK - Saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo