Sport     | 29.01.2020. 10:45 |

Bihać i NP Una ove godine domaćini svjetskog juniorskog prvenstva u fly-fishingu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. januara (FENA) - Grad Bihać i Nacionalni park "Una" ove godine bit će domaćini svjetskog juniorskog prvenstva u fly - fishingu. U Udruženju sportskih ribolovaca "Una" smatraju da je ovo takmičenje zapravo najbolja prilika za popularizaciju sportskog ribolova, ali prvenstveno turističku promociju ovog dijela Bosne i Hercegovine.

- Najbolje mlade sportske ribolovce ugostit ćemo od 29. juna do 7. jula. Četiri takmičarske staze će biti u Nacionalnom parku Una, jedna u Kostelima kod Bihaća, dok ćemo revir - Jotani u samom gradu koristiti kao trening stazu. Najavili su nam se gosti iz Sjedinjenih Američkih država, Južnoafričke Republike, Belgije i drugih zemalja, što dovoljno govori koliko je to značajno za turizam ovog kraja - rekao je član Udruženja sportskih ribolovaca "Una" i međunarodni organizator prvenstva Denijal Selimović.

Ovih dana je u toku priprema trening staze - revira Jotani u Bihaću, koja je uprkos izvanrednom potencijalu dugo godina bila prilično zapuštena. Početkom juna bit će izvršeno i poribljavanje, dok će se neposredno pred takmičenje pustiti i krupniji primjerci potočne pastrmke.

- Već smo uradili veliki posao, kako bismo opravdali povjerenje. Uređujemo trening stazu, na kojoj će poseban ribolovni režim ostati i nakon šampionata. Sportsko-ribolovni savez BiH u prethodnim godinama organizirao je niz renomiranih međunarodnih natjecanja, pa je Svjetsko juniorsko prvenstvo u fly - fishingu samo nastavak dugogodišnjeg uspješnog rada i djelovanja - naglasio je predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca "Una" iz Bihaća Damir Semanić.

Na ovogodišnjem svjetskom omladinskom šampionatu očekuje se učešće više od stotinu sportskih ribolovaca iz dvadesetak reprezentacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'