Regija     | 29.01.2020. 11:22 |

Horvatinčić umjesto u zatvor na operaciju u inozemstvo

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 29. siječnja (FENA) - Poduzetnik Tomo Horvatinčić kojemu je u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu trebao biti određen termin odsluženja zatvorske kazne zbog izazivanja pomorske nesreće otišao je u inozemstvo na hitni operativni zahvat, izvijestila je njegova tvrtka.

 U priopćenju Hoto grupe ističe se da će Horvatinčić, uslijed naglog pogoršanja zdravstvenog stanja prouzrokovanog karcinomom želuca u četvrtak biti podvrgnut hitnom operativnom zahvatu.

 "Zbog njegove složenosti, a sukladno uputama liječnika gospodina Horvatinčića, isti će biti obavljen u specijaliziranoj klinici za tumore u inozemstvu.

 Svu relevantnu dokumentaciju o ovome odvjetnici gospodina Horvatinčića predali su u sudski spis Županijskog suda u Zagrebu, uz prijedlog za odgodom izvršenja.

 Po okončanju postoperativnog oporavka i odobrenju njegovih liječnika, gospodin Tomo Horvatinčić postupiti će prema daljnjim odlukama Županijskog suda u Zagrebu vezano uz izvršenju kazne", stoji u priopćenju koje u ime Hoto grupe potpisuje Krešimir Horvatinčić.

 Tomislav Horvatinčić u srijedu je trebao dobiti termin kada se treba javiti na izdržavanje zatvorske kazne za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Francesco i Marinelda Patella Salpietro, a zbog čega ga je Općinski sud u Šibeniku u prosincu pravomoćno osudio na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

 Protiv Horvatinčića su se prije toga vodila tri sudska postupka. Prva dva vodila je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe, koja ga je 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a na ponovljenom suđenju 2017. oslobodila krivnje zbog navodne sinkope.

 Trećom presudom iz ožujka prošle godine Horvatinčić je nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, koliko je u konačnici iznosila i pravomoćna presuda, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo