Stranačke aktivnosti     | 29.01.2020. 12:11 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost nakon dvije upućene inicijative na Federalnom nivou 

Amer Obradović: Federacija mora sačuvati obraz države BiH  

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine, danas je na 10. redovnoj sjednici ovog doma uputio dvije incijative.

Prva incijativa se odnosi na uspostavu programa planiranja i podrške državnim sportskim reprezentacijama između entiteta, kantona i jedinica lokalne samouprave prema Ministarstvu kulture i sporta FBiH.

“S obzirom na limitiranost podrške sa državnog nivoa, prvenstveno političku, ali i budžetsku, smatram da Federacija BiH mora preuzeti odgovornost i značajnije dati podršku našim sportistima, naročito gdje imamo potencijala. Potrebno je napraviti plan za olimpijski ciklus i preko Ministarstva kulture i sporta FBiH osigurati adekvatnu koordinaciju finansiranja između različitih nivoa vlasti, kako bi se podrška adekvatno rasporedila i planirala.

Evo ove godine naša ženska košarkaška reprezentacija nastavlja kvalifikacije za EP sa izglednim šansama za plasman i zaslužuje značajniju podršku.

Druga inicijativa se odnosi na raspisivanje javnog poziva za podršku učešću poljoprivrednih proizvođača na međunarodnim sajmovima prema Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ovakav program se realizira, međutim ne postoji strateško i sistemsko rješenje, te tražim da Vlada razmotri mogućnost o ovoj inicijativi kako bi se napravio iskorak važan za naše poljoprivredne proizvođače,” rekao je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u PD Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'