Sport     | 29.01.2020. 13:24 |

Košarkaši Sparsa Realway sutra dočekuju Široki

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Košarkaši Sparsa Realway u okviru 18. kola ABA 2 lige dočekuje aktuelnog prvaka BiH, ekipu Širokog. Nakon tri pobjede u posljednja četiri meča u ABA 2 ligi, domaćini traže svoju šansu u sutrašnjem meču za bijeg sa dna tabele i pokušaju izboriti opstanak u ABA 2 ligi.

Pred sutrašnji meč, trener Nedim Džemić i kapiten Adin Vrabac su pozvali navijače da ih podrže u jako bitnoj utakmici.

- Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica. Eventualnom pobjedom protiv Širokog zaokružili bismo impresivan niz od četiri pobjede u posljednjih pet utakmica ABA 2 lige. Jako nas brine umor igrača, jer smo tim sa skraćenom rotacijom. Ipak, i pored toga što igramo utakmice svaki drugi ili treći dan želje, motiva, energije ne smije nedostajati sada kada je najpotrebnije - kazao Džemić. 

Vrabac također očekuje tešku utakmicu protiv ekipe Širokog.

- Mi se u zadnjih mjesec dana dižemo i igramo sve bolje. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina i da će nas ona voditi do pobjede - izajavio je Vrabac.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 30. januara, od 19 sati u SD "Novo Sarajevo" Grbavica. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama kluba po cijeni od 5 KM, saopćeno je iz OKK Spars Realway.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo