Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 14:15 |

Komšić primio je u radnu posjetu britanskog ambasadora Fielda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u radnu posjetu Matthewa Fielda, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. 

Razgovarano je o više aktuelnih tema, među kojima je i jačanje demokratskih standarda u okviru izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine. 

Predsjedavajući Komšić ponovio je svoj stav da se izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine mogu obaviti samo na način da se primjene demokratski standardi, odnosno eliminira svaki vid diskriminacije unutar izbornog zakonodavstva. U tom pogledu, naglašeno je da formiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ne treba biti uslovljeno izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. 

Ambasador Field izrazio je podršku Velike Britanije i Sjeverne Irske projektima u Bosni i Hercegovini, koje će Velika Britanija podržati na različitim nivoima vlasti, s ciljem unapređenja funkcioniranja različitih životnih oblasti. Velika Britanija namjerava podržati novu reformsku agendu Bosne i Hercegovine, koju treba da donese novi saziv Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom